På den tiden pluggade jag webbutveckling ett stenkast från vår hemmaplan och jag började genast snickra på en liten hemsida. Robert lånade högskolans skrivare och tryckte upp sin Word-fil med spelarpresentationer och tävlingstalong i 200 exemplar. Med bland spelarna fanns Kristian Claesson som idag är en del av Guldfemman.
Därefter fick spelare och ledare i IFK Kalmars A-trupp några säljblad var. De försvann på nolltid till vänner och anhöriga. Tävlingen var igång. Efter varje match utsåg vår tränare Pär ”Bulan” Johansson matchens lirare och jag uppdaterade hemsidan med spelarpoäng, samt hans referat. Allt kunde följas online och vårt lilla managerspel blev en riktig snackis både bland spelare och anhängare.
Det var någonstans där som fröet till Guldfemman såddes. Jag såg vilken otrolig respons vi fick i IFK Kalmar förutom de 15 000 kr vi tjänade och började fundera på hur man kunde utveckla konceptet.
Det skulle dröja tio år innan fröet blomstrade. Nu växer Guldfemman så det knakar och vi erbjuder tjänsten för fotboll, innebandy, bandy och hockey.
Sedan sommaren 2016 ägs Guldfemman av Everysport Media Group som är Sveriges snabbast växande bolag inom sportmedia.
Vi kämpar stenhårt för att kunna ge tillbaka så mycket som bara möjligt till våra föreningar; både vad gäller intäkter och upplevelser. Genom att vara lyhörda och lyssna på våra föreningar och coacher ska vi utveckla tjänsten fort - och åt rätt håll.
Närmsta åren räknar vi med att lansera Guldfemman för ytterligare två-tre sporter och då ligger t.ex. handboll och basket bra till.
En av dessa åtta personer, Andy Mousalimas, drev en krog i Oakland och bestämde sig för att introducera sina stamgäster för spelet. Därefter spred sig konceptet sakta men säkert över kontinenten under namnet Fantasy Football.
Det var inte förrän i slutet på 90-talet som Fantasy Football skulle få sitt stora genombrott tack vare Internet. Helt plötsligt blev administrationen enklare både för användare och moderatorer. I stället för att varje vecka notera sin laguppställning på ett vykort och posta till tävlingsledningen, så kunde man nu logga in på en hemsida och enkelt administrera sitt lag.
TV-stationen CBS lanserade den första publika versionen där vem som helst kunde deltaga. Inom tre år hade alla stora konkurrenter lanserat sina egna varianter.
Idag har Fantasy Football nästa 20 miljoner användare i USA och konceptet har spridit sig över hela världen, samt till flera idrotter.